BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, August 5, 2009

WE ARE BACK!!!!!




asmkm sume pembaca2 blog sood & co .... we are back again after berminggu2 n berbulan x antar post kat cni... sebenarnye bukan xmo antar post atau ape.. cume xde idea n terlalu bz memandangkan kiteorg skang da terpisah sorg kat penang, 3 lagi kat seksyen 24 s.alam n sorg lagi kat s.alam tp x ingat seksyen bp... so da xtau ape xtiviti terbaru... just baru2 ni bl aku (ninaren) dtg s.alam utuk tinggal beberape hari disana n menjalan kan beberape xtiviti rutin kiteorg br lah ade idea n tau ape nak ditulis n dikongsi di cni..... sebenarnye bulan lepas iaitu bersamaan bln 7 aku dtg s.alam 2 kali... for the first time ktorg x byk buat ape2 pown.. sbb masing2 bz dengan registration sebagai seorg student ijazah sarjana mude dlm bidang tourism management di uitm s.alm, sibuk dengan permohonan ptptm lagi, n masing2 keletihan sbb kn panjat bukit bukau yg tgi... barulah dikatekan belajar di menare gading.. hahahahahahaha sbb kn panjat bukit hari2... so ape yang kiteorg sempat just pegi karaoke n pegi jj bukit raje .. itu pown sbb nak tumpang tandas kat jj.. mmg lawak kan??? bkn ape umah sewa kat s.24 tue air dlm tandas x brape mengizinkan .. so masing2 tahan perot laa. hahahahaha... mmg rare.. pastue kiteorg sempat pegi klia n pastue aku x ingat dah pegi mn.. hahahahaha sowy2 sbb aku rs x besh sgt tue yang x ingat tue.. so for the second time aku dtg s.alm iaitu pada mgu lepas ms cuti h1n1 ade la improvement ckit kat umah tue n penambahan seorg lagi warga sood iaitu zana xena... hahahaha sebelom ni zana die masuk lmbt ckit so die kat kluang... tp x besh jugak kali ni sbb dieorg masing2 xde duit n pt pown x dpt lagi.. so x de la shopping pown.. just pegi karaoke n jln2 kat tasek s.alm tue.... so myb lepas ni dlm bln ni aku akn dtg s.alam lagi n harap2 sume bejalan ngan lancar... tp warga sood tetap sood... hahahahahah gile mcm dulu lagi still x bubah... n we still rs yang kehidupan sood & co di penang lagi terbaik dr kehidupan di s.alm.... ... myb next sem aku pulak akn dg sn insyaallah.... love u guys...

Thursday, July 16, 2009

MASING - MASING DAN HAL MASING - MASING


hurmmm tajuk tu pown da tau ape nak diberitahu... skang ktorg just tgl 4 org jew.. mummy shaz da trpisah dr kiteorg sbb die da duk umah sewa yg lain n clazz pown da lain.. hurm.. zana pown xtau lagi dpt msuk uitm atau x... aku dah kompem2 kat penang nih.. yg tgl dan kekal bersame skang leez n paan... haish.. sedeyh nye... to mummy shaz kiteorg still anggap u sood n the geng.. hahaha windu gak bebelan u.. to zana hope kau leh tempuah segale dugaan n leh dpt msuk uitm sm bach ngan paan n leez n shaz.. jgn jd mcm aku lmbt ... hahaha.. to paan n leez elok2 duk umah sewa tue. jge diri n slalu la kemas umah n cuci tnds.. hahaha.... aku akn dtg insyaallah kalo dpt further kat s .alm nnti.. kalo x dpt ape kan daye...sekarang sume kene fikir mse depan masing2 xleh main2 dah mcm kat penang nih... kn fikir ape nak buat untuk dr kite dan mse depan kite.... aku harap korg sume dpt jd yg terbaik same gak mcm aku. insyaallah... kite hidup nih bkn utk bergantung pd org tp untuk survive sendiri.. br la chalengging... ni ayt nak bg semangat.haha.. n aku harap korg doa la aku dpt habes kan dip nih dgn cemerlang n xde msalah... masalah tu mmg akn muncul tp harap2 lah masalah yg bleh disetlekan dgn mudah dan dgn jaye nye.. hahahaha ok lah smpi cni jew bebelan aku kat kawan2 aku sume... all de besh guys..... love u .. by ninaren xoxo

Friday, June 26, 2009

vacatin, vacation, n vacation....






last sunday n monday paan, leez, zana, n shaz was come 2 my house at perak .. our plan is to have a vacation at pangkor island.... sonok gle bl dpt berkumpul rami2 camnih... before this kalo bt trip x penah sume ade sti ade yg x dpt join tp this time sume ade besh gle.... ktorg mule2 g jln2 pusing 1 lumut then g pangkor 4 2 days n 1 night.... ktorg tdo kat pangkor inn chalet .... n 4 the first day at pangkor ktorgnye xtiviti pg snorkeling... besh gleee da lm x snorkeling... byk gle ikan yg ktorg jmp .. hahaha mcm2 ragam ms tue.. adk aku lisa pown join gak trip nih.... mmg besh... pastue ktorg g berenang2 di tgh lautan .. hahaha ktorg rs nilah renangan yg plg jauh ktorg penah buat.... x rs tkt sgt myb sbb ombak x kuat sgt ms tue.. p syg ktorg x snap gbr ms snorkeling sbb x bwk camera tkt msk air... so ktorg simpan sendiri memory tue.... then pd esok nye ktorg nye xtiviti tgkp gbr... so ape lg ... ktorg nih mmg pntg jmp camera ade je gbr2 yg x tercapai di akl nak di snap... hahahaha so pas setle sume ktorg pown blk semula ke pangkal jln.... tp sblm sume pulang ke pangkal jln ktorg smpt g jenguk ke teluk batik 4 tgkp gbr... hahaha after that msg2 blk lah ke rumah masing2... i will miss u all n the moment at pangor...

Thursday, June 18, 2009

sedeyh dan sonok...

ktorg mmg suke bejalan n shopping... tp bl dah jauh nih ssh la jugak nak bt bende 2 sume .. kn plan btol2 n kn sume setuju klu x sti x jd... aritue g mlake syg la zana n shaz x dpt join... hermm harap2 trip g pangkor nih sume dpt join.. aku rindu la kat paan, leez , zana ,n shaz.. .lps nih korg da amek degree..so aku je la tgl kat penang sorg2.. ape2 hal pown korg mmg the best... jgn lp nnti bl aku kat penang korg slalu2 la dtg penang k.. tue kire trip gak tue.. hahaha... congrats jugak kat korg sbb sume dpt result besh n further study...

Saturday, May 16, 2009

HARI - HARI TERAKHIR DI PENANG....




ini lah hari2 terakhir aku dan kwn2 aku kat penang.... ( nex sem aku ade g hehehehe) sebelun shaz blk kl korg sempat lg g picnic kat feringghi..hehehe pg2 aku bgn masak nasi goreng n bt sandwich.... sedapnyaaaaa..... nyum nyum.... ktorg pg pown dlm kol 5 .. so bl dah smpi dah ptg pown so ktorg pown decidexnak mndi .... sbb pas nih nak g nite market lak..... ... em dlm 2 jam torg kat feringghi ape lag amek gmbr la byk2... hehehehehe. aini pown join gak picnic 2.. mmg besh ... tp syg zana xde ... die kat kl... sedeyh sbb x dpt jmp die last..em tp xpe .. nnti bl2 jmp g... em rs sayu bl tgk sun set at feringgi rs xnak mlm n rsxnak ade ape2 perubahan pd esok hari... ridunyaaaa..... bl lg la aku dpt picnic ngan korg g.... em lps da mlm ktorg pown g ke nite market.. ape lgi shopping sakan.. aku rs plg byk abs dt mlm 2 aini sbb die beli byk dvd bpk die kiri. n paan pown x kurg hebat. hhehehehe.... aku mlm 2 duit kurg lak kan maklum la mak aku x masukkan dt sb da nak blk kan...so aku just beli ckit souvenir tuk adk2 aku... hehe jd la asalkan ade kenangan kat feringghi.... em dah settle shopping sume ktorg g plak ke gurney drive.. nak lepak2... x lm kat sn paan ajk blk g nite market sbb ade brg die beli tpadeprob .. so ktorg g la blk ke feringhi 2... hurm sejarah nih x pernah g feringghi 2 kali 1 mlm nih.... hehehe pas paan nye da settle ktor g plak ke pdg kota... lm gak ar lepak kat sn... sembang2 sambil tgkgelagat org n kutuk.. mmg xde keje lain.... mcm ktorg perfect je kan..hehehe ktorg sedar je tp da nak kutuk nak bt cane kan..... da lm kat pdg kota ktorg pown decide nak blk n nak g karoke kat butterworth jew.. tp bl da naik kete sume keletihan..hehe so blk je la.. lgpown shaz x kemas g brg2 die.. nnti muummy die bsg lak kan..... so i2 lah kali terakhir ktorg g picnic n g jenjalan sm2 ....em myb ade lg tp x tao bl...... ( kalo dieorg repeat de g hahahahaha...)

Friday, May 15, 2009

PRESENT DAY


PAAN KASPER

GLE R DAH 3 TAUN...TP NGN KORANG 30 TAUN PON AKU SANGGUP..BUKAN SENANG NK CR MBR YG LEH TRIME AKU SEADANYE NI...HAHA.....KORG THANX SGT2 COZ TIME AKU FRUST N SUSAH SUME KORANG ADE JE.....AKU NGS BKN SBB SDEH TP TERHARU TGK KORANG CARING SGT.....AKU KN SKRG ASYIK NK GADO JE NGN MAK AKU....DIA TU ARI2 TANYE MANE EX AKU SI NANA TU...HANGIN BETUL.....DAH 10X AKU JWB 'HIDUP PERLU DITERUSKAN' BOSAN JEW.....WEH ABG AKU DAH BREAK NGN AWEK DIA...NANTI TRIP KTE 25 OR 26 CM TU. BPK AKU SUH STAFF DIA BWK WPT AKU PULANG.

.:DETIK PERKENALAN dan SETERUSNYA:.

haaaa ni nak cter ckit nih.... bermulanya dari aku nina.... first dtg penang aku berkenalan ngan sorg dak nih name die zana..... so kami dari part 1 kenal n duk sebilik lak trus jd rapat... so going 2 class 2gether... everything we do it 2gether... that time ktorg xknl g ngan dak2 klas yg lain... n ms part 2 baru la ktorg knl ngan dak2 nih name dieorg paan n leez. huh mule2 rs mcm xleh msk tp pas da duk sebilik ngan paan br la knl n bleh trime.. n then liz plak mule rpt sejak die sekelas ngan aku dlm klass mandarin n die salu dtg blk aku... so bl da kenal ktorg pown decide sem nak sewa umah.... 1st time leez xnak duk ngan ktorg sbb die tkt ayh die marah.. so die decide nak duk kolej... it's ok..... ms mule2 2 mmg ade pob nak sewa umah coz x ckp owg.... i mmg da give up gle ari2 nanis sbb i da la x apply kolej so mn la i nak duk ... n umah sewa lak x jmp2... hurmmmm ... after final exam n after i blk akhirnya paan bgtau yg die da jmp umah sewa at pesona .... thank god.... so when the time come aku pown dtg la ke rumah sewa ktorg ngan bwk brg2 yg byk.... it's perfeck house 2 live.... ground floor, no 18.... yg sewa umah 2 em akuu, paan, mira, chong, n zana.. leez always come 2 the house because she 's bored being at kolej.. so everyday leez will sleep n come 2 our house n we convinced her to rent with us.. so she was decide 2 living with us on next semester. so the next semester ktorg semakin ari semakin rapat. although somtimes we always hurt each other with ayt2 yg lazer2... tp lm2 ktorg da bese n da xkesah dah.... until shaz come 2 live with us on semester 6 .... pertama kali ms shaz dtg ingatkan die xleh msk ngan ktorg n x leh trime kelazer an ktorg tp lame2 die pown da jd lazer ..hehehehe betape kuatnya pengaruh ktorg..hehehehe sory mummy..... but u are our besh mummy wif ur meanigful advice.... thanks ..... until now aku still x caye yg kttorg da x tgl serumah g n da jarang2 jmp.... i will miss the keriuhan n kekecohan dlmrumah 2... rumah 2 byk sentimental value for each of us..... i love u u all... i miss the surrounding.... i miss the u all.... by NINAREN

Thursday, May 14, 2009

sood & co video

video

..:WE ARE LOVING EACH OTHER:..

I love my frenzzzz so much.. y i love my frenzz??? because they are my life, they are my loughter, n they are my happiness... frenz we are travelling in love lane down the road we 'll meet again.. muah... by NINAREN

THE PEOPLE













Here we are the people of SOOD & CO . Mummy shaz, Paan casper, Leez ezdora, Ninaren, n Zana xena. Our origin at DG 18, Pesona Penang. Qualification from UITM Penang. The name sood & co base on the character that got in Enot drama. nice pic rite? hehehehe